Recensioner

Vill du också lägga en recension eller lämna ett betyg?

Klicka på knappen nedan så blir Imse Dumse glad!

Spindelmannen släng dig i väggen – nu kommer Dumse!

Fick sötaste spindelböckerna i brevlådan idag!

Jag är förälskad i en spindel! Imse Dumse är helt oemotståndlig!

Färggrann, humoristisk med lyckliga slut där alla blir vänner.

Bilderna av Kristina Aspén är bland de finaste barnboksillustrationer jag sett. Fulla med små detaljer som roar både små och stora läsare. Berättelserna är så söta men ändå med lite lagom sensmoral om att det är roligare att vara vänner.

Imse Dumse kommer att bli många barns favoritspindel – spindelmannen släng dig i väggen – nu kommer Dumse! Stort tack @imsedumse att jag fick läsa!

Läs mer

Vi hade ett leende på läpparna när vi läste denna

Zoe (7 år) och jag har läst Imse Dumse och den stora nätkampen. Målgrupp enligt förlaget är 3-6 år och den är perfekt för lästräning när barnet själv läser eller om man läser tillsammans.

Vilka charmiga och gulliga illustrationer! Härliga färger och många varelser med i bild.

Vi hade ett leende på läpparna när vi läste denna. Och jag log ännu större när vår dotter läste majoriteten av texten högt för mig. Det är så stort när ens barn har knäckt läskoden och läser längre och svårare ord. Alla är stolta.

En av de främsta behållningarna att läsa tillsammans med sina barn är de boksamtal som man har. ”Oj, hur ska han lösa detta?” ”Vad kommer att hända härnäst”, ”hur tror du att han känner sig nu?” Temat i den här boken är osäkerhet, tävling, samarbete och vänskap.

Boken hade en fin avslutning med en omskriven låttext till Imse Vimse spindel. Sången uppskattades av mor och döttrar. Jag är så tacksam för detta recensionsexemplar. Det har varit mysig läsning tillsammans med våra barn.

Läs mer

Ljuvlig bokserie

Det här är en ljuvlig bokserie om Imse Dumse som är nästkusin med den lite mer kända Imse Vimse.

Det väcks ett lässug bara genom att titta på de inbjudande och charmiga omslagen. Böckerna har helt fantastiska illustrationer som både är färg -och detaljrika.

Böckerna tar upp ämnen som rädsla, utanförskap och avundsjuka men vi får också läsa om vänskap, glädje och gemenskap.

Att läsa tillsammans med barnen är språkutvecklande och de här böckerna är skrivna med ett enkelt och lättförståeligt språk. De passar även bra för nybörjarläsaren som har börjat läsa på egen hand.

Något av det bästa med att läsa tillsammans med barn är alla de givande diskussioner som man kan ha. De här böckerna bjuder verkligen in till viktiga samtal om bl.a. känslor.

De här böckerna passar från 3 år och uppåt och är böcker som läses med ett leende på läpparna. Det är supergulliga böcker som jag med värme rekommenderar till förskolor och alla som har barn runt omkring.

Stort tack till författaren för att jag fick läsa de här fina böckerna.

Läs mer

Jag vill läsa den för andra med iver

Jag tycker om att de kramar varandra jättemycket. Jag älskar att de håller i hand. Jag vill läsa den för andra med iver. Jag vill ha den boken. De har rätt tillsammans.

Läs mer

Böcker att läsa om och om igen och varje gång blir man lika glad

Imse Dumse är två superhärliga och färgglada barnböcker om den busiga och påhittiga spindeln Imse Dumse som gärna äter insekter men som har ett gott hjärta.

Boken är skriven av Mikael Johansson som berätta om Imse Dumse när han skulle natta sina fyra barn. Imse Dumse är en röd spindel med åtta ben och han är nästkusin med Imse Vimse.

Bokens fantastiska och färgrika illustrationer står Kristina Aspén för. Man blir glad av de detaljrika och vackra illustrationerna som går hand i hand med den roliga texten.

Än så länge finns det två böcker. I Imse Dumse och den stora nätkampen får Imse Dumse en ny granne som bygger nät precis bredvid honom vilket gör att Imse Dumse blir utan mat, något måste göras.

I Imse Dumse går på cirkus besöker han en cirkus och känner att han nog kan göra alla konsterna mycket bättre än artisterna själva.

Böckerna passarför tre år och uppåt, och är böcker att läsa om och om igen och varje gång blir man lika glad.

Tack så mycket Imse Dumse för att vi fick läsa.

Läs mer

Cirkuskonsterna – dom var jättebra

Jag gillar böckerna för att dom har ett rikt språk och berikar barnets ordförråd plus fina illustrationer. Eran målgrupp 3-5 åringar var fascinerade av böckerna. Jag frågade vad dom tyckte bäst om i böckerna. – Att flugbabyn fick fara till mamma och pappa. – Cirkuskonsterna – dom var jättebra. Fortsätt med ditt författarskap Mikael din målgrupp är glada över dina böcker.

Läs mer

Så fint ritat så man blir gråtfärdig alltså. Älskar sånt här tecknat

”Imse Dumse och den stora nätkampen”

Så fina bilder och lättläst text.

Imse Dumse spinner de finaste nätet i skogen men fångar inget, helt plötsligt får han se grannen Imse Blamse får massa godsaker i sitt nät. De blir bygga större och vackrare men inte finkar de och snart är det nätkrig i skogen. Hur ska detta sluta?

Älskar denna fina bok, och ni måste läsa den för era barn, jag ska läsa för mina barnbarn Liv och Olle.

”Imse Dumse går på cirkus”

Imse Dumse sitter i sitt nät och läser tidningen och får syn på annonsen om loppcirkus, de måste jag gå på och när han kommer fram glad så får han inte de välkomnande som han trodde.

Hur ska det gå? Får han se cirkusen?

Bok nr 2 är lika vacker och fint skrivet och jag älskar även denna. Låna köp dom ni blir inte besvikna

”Så fint ritat så man blir gråtfärdig alltså. Älskar sånt här tecknat, så vackert.

Läs mer

Fantastisk bok med underbara och färgrika bilder

”Imse Dumse och den stora nätkampen”

Detta är den första boken om Imse Dumse och är riktad till barn mellan 3-6 år men även jag som vuxen njöt till fullo av att läsa denna bok.

En morgon upptäcker Imse Dumse att någon har byggt ett större och finare nät precis bredvid hans och fugorna flyger in i det nätet. Så nu står Imse Dumse utan mat och med ett mindre nät. Så nästa natt tänker han att han bygger ett ännu större och finare nät än grannen och hoppas att flugorna ska fastna i hans nät. Men vad händer då? …

Det här är en helt fantastisk bok med underbara och färggranna bilder. En bok om att hantera rädslor för det nya, vänskap och att våga räcka ut handen till någon man inte känner. En underbar barnbok som man även kan jobba vidare med i barngruppen och i slutet finns en visa om Imse Dumse man kan sjunga tillsmannans med barnen.

”Imse Dumse går på cirkus”

Detta är den an dra boken om Imse Dumse, boken är riktad till barn mellan 3-6 år. I denna bok ska Imse Dumse besöka en loppcirkus, men till en början blir alla besökare rädda för Imse Dumse då besökarna är insekter som Imse Dumse vanligtvis äter till frukost, lunch och middag.

Detta är en underbar barnbok om den charmerande spindeln Imse. Bilderna är helt fantastiska – detaljrika, färgglada och humoristiska. Boken har även ett djupare budskap, att rädsla kan omvandlas till något positivt. Jag har verkligen förälskat mig i denna lilla söta spindel och den roar mig även som vuxen. Tycker att båda böckerna har viktiga budskap och som man kan jobba vidare med i barngrupperna inom förskola och sjunga visan om Imse Dumse som finns i slutet av boken.

Läs mer

Mysig godnattsaga om avundsjuka, vänskap och samarbete

Vill ni ha en mysig godnattsaga, eller bara en mysig lässtund, innehållandes fina illustrationer för barn i åldrarna runt 3,5 års ålder upp till cirka 6/7 års ålder (beroende på barnet också så klart) så är detta en bok för er. Skulle ni i stället vara ute efter en bok för barnet/barnen som har börjat läsa själv kan den vara även för er.

Boken innehåller ämnen om bland annat avundsjuka, vänskap och samarbete så med andra ord bra ämnen för barn och som man kan prata med sina barn om.

Jag ser ram emot att läsa om boken när Ru är lite äldre för att kunna prata lite mer om boken och dess innehåll. Ru var väldigt glad för de färgglada bilderna och då hon gillar musik så tyckte hon om när jag sjöng om Imse Dumse.

Tack Mikael för att du låter oss ta del av en berättelse som du själv kom på när du nattade dina barn :)

Läs mer

Historien är riktigt hjärte värmande

En dag märker Imse Dumse att en ny spindel flyttat in. Han märker också att den nya såpindel har ett större nät där insekterna fastnar bättre. Imse Dumse blir avundsjuk. Han försöker att göra ett större nät, men då har nya nya spindeln också vävt ett större nät.

Vi tyckte det var en mysig bok, med vackra klara bilder. Historien är riktigt hjärte värmande. Dumse kämpar, för att försöka lösa sin situation. Dessutom tyckte vi att det var bra att de båda spindlarna blev vänner tillslut i stället för att bråka med varandra. Jag är tacksam att vi, liksom Mikaels barn får ta del av berättelsen om Imse Dumse. Boken är riktad till barn från 4 år, men jag tror att många barn i olika åldrar, kan ha glädje av denna sagan.

Boken får 5 hjärtan

Läs mer

Rekommenderas varmt!

Det jag först fastnade för när jag började läsa de här underbara böckerna var de härliga bilderna. De har så fina färger som gör mig så glad men de har även ett bildspråk som man kan ta till vara på och diskutera utifrån.

Sedan började jag läsa och insåg snabbt att även texten var roande och smart.

Två härliga böcker att grotta ner sig med som högläsning eller för den som just knäckt läskoden att sätta tänderna i. Men även som bilderbok för en 4 åring, som mitt barnbarn, att själv läsa bilderna. Rekommenderas varmt!

Läs mer

Fantastiskt fina barnböcker

Titta vilka fantastiskt fina barnböcker som damp ner i brevlådan idag.

Jag och vår minsta kille Julius, snart 5 år har läst om den söta och kavata spindeln Imse Dumse som är nästkusin med den mer kända Imse Vimse.

Detta är två fantastiskt illustrerade böcker som tar upp ämnen som utanförskap, avundsjuka och rädsla men också vänskap, glädje samarbete och gemenskap. Det är lättläst och med berättelser som är lätt att känna igen sig i.

Det finns många tillfällen att stanna upp och diskutera de olika känslor som uppstår både hos Imse Dumse och hos oss läsare. Julius tyckte t.ex. att det var ruskigt att Imse Dumse faktiskt åt upp flugorna som fastnade i hans nät – ”Det är ju inte snällt!!” Detta gav oss en stund att prata om hur djurlivet fungerar.

Ibland kunde vi bara titta på de vackra och varma illustrationerna och prata om dem istället för att läsa texten. Detta är således böcker som passar både för de allra minsta och även för de som nyss knäckt läskoden. Böcker som kan läsas flera gånger om.

Stort tack för att vi fick läsa och recensera böckerna om Imse Dumse! Vi hoppas att få läsa flera äventyr om Imse Dumse framöver.

Läs mer

En riktigt spännande berättelse

Imse Dumse och den stora nätkampen är den första boken om Imse Dumse och en riktigt spännande berättelse som enligt baksidestexten passar för fyra år.

Ibland blir det nästan lite otäckt när den ena spindeln efter den andra blir spindelmat, dock inte åt Imse Dumse utan åt den nyinflyttade konkurrenten Imse Blamse vars nät lockar insekterna mer. Imse Dumse försöker gång på gång komma på ett sätt att förbättra sitt nät men får ändå inga insekter att äta, inte förrän han blir vän med den andra spindeln Imse Blamse och de börjar samarbeta. Då blir den både roligare och lättare.

Boken har för att vara en bilderbok relativt mycket text men den är lättläst och jag tror att många barn kommer att se fram emot nästa bok om Imse Dumse.

Författaren Mikael Johansson berättade om spindeln för sina fyra barn när han skulle natta dem, varje kväll skapades en ny berättelse. Illustrationerna är härligt glada och färgstarka med många detaljer och de täcker ofta hela uppslaget. De är gjorda av illustratören och ansiktsmålaren Kristina Aspén.

Böckerna finns att köpa på www.spindeln.se eller hos t.ex. Adlibris och Bokus.

Kristina Murray Brodin, författare @my_books_for_children

Läs mer

Böckerna var härliga

Nu har jag läst de underbara böckerna om Imse Dumse för mina barnbarn Edvid 6½ och Bo 4½. Förutom att läsa böckerna och titta på bilderna, pratade vi en hel del kring händelserna, exempelvis om hur spindlar gör nät och varför de äter insekter.

Särskilt mitt yngsta barnbarn ställde många frågor. Att Imse Dumse hade en nattmössa var extra roligt, därför sa jag att mormor också har en sådan nattmössa!! Mormor har du en nattmössa? Japp, sa jag, även om det inte är sant, men nu har jag bett min yngsta syster att sy en Imse Dumse nattmössa till mig, för att bevisa att jag visst har en.

Både jag och pojkarna tyckte böckerna var härliga, särskilt mycket tyckte de om boken när Imse Dumse var på cirkus. Edvin 6½ som alltid säger vad han tycker gav böckerna 4 stjärnor av fem, men att de passade nog lillebror bättre. Han vill hellre lyssna på spännande böcker som handlar om detektiver och tjuvar. Lillebror Bo tyckte att böckerna skulle ha fem stjärnor och jag håller med honom.

Läs mer

Enkel text och helt fantastiska bilder

Ljuvliga barnböcker som gav många ämnen att samtala om. De väckte nyfikenhet om saker som vi pratade om. T. ex. att vara rädd, känna sig utanför, att bli omtyckt m.m. Det var lättförståelig och enkel text och helt fantastiska bilder. Stort tack för dina härliga barnböcker som jag varmt kan rekommendera.

Läs mer

Bra budskap om vänskap

Innehållsrik bok. Bra budskap om vänskap och tydliga känslor som barnen verkligen uppskattade.

Läs mer

Underbara och charmiga

Betyg 5

Läs mer