Storyn bakom Imse Dumse

Så kom Imse Dumse till

Många kvällar när Mikael skulle natta sina fyra barn ville de höra en berättelse om Imse Dumse. Tillsammans med barnen har många spännande historier utvecklats. Inledningen till berättelserna var alltid samma;

”Imse Dumse var en liten röd spindel med åtta ben och han var nästkusin med Imse Vimse.” Men varje gång blev det fel.

Spindeln var grön. — Nej, han var röd!
Han hade sju ben. — Nej, de var åtta! svarade barnen.
Detta blev varje kväll en anledning till en ny berättelse. Han kanske var färgblind, fick gipsat ben eller något annat. På det sättet skapades spontant varje berättelse tillsammans med barnen Sebastian, Frida, Simon och Christoffer.

I dag är fem böcker färdigskrivna och fyra av dessa är utgivna. Tre håller på att illustreras och flera böcker är planerade. Imse Dumse är här för att stanna!

Sebastian (18 år): "En kul sak jag kommer ihåg är alla gånger Imse Dumse badar och precis när han hoppar i vattnet kommer han på att han inte kan simma. Han har räddats på många konstiga sätt av löv, kvistar eller andra insekter. Sen var det jag som kom på Imse Bertil som finns med i släktträdet. "

Frida (16 år): "Ett barndomsminne är att somna in till Imse Dumse. En gång så red han på en fågel och jag kommer också ihåg att han träffade väldigt många olika kusiner och släktingar."

Simon (14 år): "Det är jätteroligt att det till slut blir böcker av några av alla berättelser jag hört under åren. Bästa historien var nog när han klädde ut sig till myra och blev kung över myrstackarna. Hoppas den blir bok."

Christoffer (11 år): "Han gillar skalbaggar och flugor. Han är nästan alltid hungrig och hittar alltid på olika roliga sätt att fånga insekterna."